Stiri

Daciana Sârbu – realeasa in functia de vicepresedinta a Comisiei de Mediu si Sanatate din Parlamentul European

Postat la 2017-01-23

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a fost realeasa luni la Bruxelles in functia de vicepresedinta a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a legislativului european. Eurodeputata a fost initial aleasa in acest rol inca din iulie 2014, de la debutul acestui mandat europarlamentar.

„Increderea colegilor mei ma onoreaza si ma motiveaza. Imi propun continuarea proiectelor pe care m-am axat in activitatea mea din Comisia ENVI - in primul rand lupta impotriva obezitatii in randul copiilor, un fenomen foarte grav, cu implicatii serioase asupra viitorului. Avem in aceasta legislatura o serie de oportunitati importante pentru a face cativa pasi concreti in aceasta lupta. Suntem in plin proces de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, care poate si trebuie sa includa masuri mai puternice de protejare a copiilor fata de promovarea agresiva a alimentelor nesanatoase.

Imbunatatirea calitatii hranei in UE prin limitarea obligatorie a grasimilor trans din alimentele procesate este o alta directie absolut necesara, deoarece consumul excesiv al acestui tip de grasimi creste riscul afectiunilor cardiovasculare. Sunt coautoarea unei rezolutii in acest sens deja adoptate de Parlamentul European, dar eforturile mele nu se vor incheia pana cand nu vom avea legislatie europeana care sa protejeze oamenii de acest pericol.

Voi continua sa sprijin in continuare, in Parlament si in dialogul cu reprezentantii celorlalte institutii, prioritati precum educatia nutritionala si promovarea stilului de viata sanatos.

Am colaborat foarte bine cu asociatii ale pacientilor din Uniunea Europeana si voi ramane o sustinatoare a politicilor pentru imbunatatirea accesului la tratamente de calitate pe intreg teritoriul UE. Inca persista inegalitati foarte mari intre statele membre si acest lucru trebuie sa fie o preocupare majora pentru institutiile europene”, a declarat eurodeputata la Bruxelles.